Restaurant Florent, Utrecht

Hé Hé, het is eindelijk weer zover. Zelfs tussen de kerstdrukte door heb ik eindelijk tijd vrijgemaakt om weer een leuk stukje te schrijven over een mooi restaurant. Dit keer ben ik helemaal geïnspireerd, gekriebeld en opgewonden geraakt door; ‘Restaurant Florent’, gevestigd in de mooie stad Utrecht.

Afgelopen weekend verbleef ik in Utrecht, samen met een vriendin bleef ik slapen in ‘The Anthony Hotel’. Dit hotel stond al een eventjes op mijn to do list en is zeker een bezoekje waard (daarover in een latere post meer).

Als je gaat logeren in een andere stad, dan is het natuurlijk altijd leuk om ergens lekker te eten. De desbetreffende vriendin met wie ik was, is net als ik een echte Bourgondiër/levensgenieter. Ook zij heeft jarenlang in een Frans restaurant gewerkt en wordt ook warm van foie gras, Côte de Boeuf met bearnaisesaus, coquilles Saint-Jacques, kaas, enzovoort. Wij geven allebei bijna al ons hardverdiende salaris dus ook weer uit in de horeca en zijn altijd op zoek naar leuke restaurants.

Na even googelen op: Leuke Franse restaurants in Utrecht, kwam ik terecht op de site van Restaurant Florent.  Op loopafstand van station Utrecht Centraal en zo dus heel makkelijk te bereiken.  Hun menukaart sprak ons meteen aan en gelukkig was er nog een late tafel beschikbaar in het restaurant.

Om 21:00 uur arriveerden wij, het restaurant, dat denk ik 60 couverts kan placeren, zat helemaal vol (ook niet gek zo op vrijdagavond natuurlijk). Er werd gevraagd of wij even aan een hoge tafel wilden wachten totdat onze tafel vrij zou komen. Geen enkel probleem natuurlijk! De gastheer kwam meteen naar ons toe met een fles Cava, -‘Jullie lusten vast wel een glaasje bubbels toch, krijgen jullie van mij aangezien jullie eventjes moeten wachten!’ Wat een fijn welkom.

De inrichting van Florent is hip, speels en toch sjiek. Een mooie open keuken met een paar knappe koks erin. Tafels met én zonder linnen opgedekt, leuk, ik hou ervan! Bediening in hun eigen kleding, dit vind ik altijd leuk. Het zorgt namelijk voor eigen identiteit binnen het team.

We kozen voor verschillende voorgerechten van de kaart. Persoonlijk vind ik het altijd leuker om meerdere kleine gerechten te bestellen, en zo dus meer te kunnen proeven, dan één gerecht.  Als vóór namen we beiden de gravad lax zalm met gezouten komkommer en tomberries (kleine zoete tomaatjes). Daarna hadden we gekozen voor de terrine van eend met levercrème en appelstroop, kalfszwezerik met muskaatdruifjes en karameljus en daarna hun signature dish: briochebrood met eendenlever, truffelmayonaise, rivierkreeftjes en rode ui. Alles was super goed op smaak, maar de brioche, man man man hier ga ik zeker nog over dromen.

Na al dat eten namen we nog een klein stukje oude kaas uit Utrecht en natuurlijk een glaasje PX (echte Horecameisjekenners hadden dit ook wel verwacht).

De bediening was fijn, er werd voor ons gezorgd, zoals het hoort. Kraanwater op tafel welke continue werd bijgeschonken. Wijnen mochten geproefd worden, boter die zacht was op tafel gezet, vers gebakken brood erbij. Tja, dit zijn kleine details die toch nog door zoveel restaurateurs over het hoofd worden gezien en als onbelangrijk worden beschouwd. Je kunt nog zo lekker ergens hebben gegeten,  goede bediening zorgt ervoor dat jouw avond onvergetelijk wordt.

Zelfs de toiletten waren van alle gemakken voorzien. Zo kun je even een gelletje in je haren smeren, deootje opspuiten, handcrème opdoen, tandenstokers, pepermuntjes pakken, en zo bieden zij dus bijna het hele assortiment van de Etos aan.

Bij Restaurant Florent weten ze dus wel wat ze doen, dat merk je op verschillende vlakken. Een jong gepassioneerd team met vakkennis. Chef-kok Robert McAdoo en zijn team hebben liefde voor het vak en dit kun je proeven!

Het was een verademing om hier te mogen dineren, ik kom zeker terug. Zet de foie, truffel en kaas maar vast apart ;)!

Wil jij hier ook een keer eten, moet je zeker doen! Ze zijn elke maandag tot en met zaterdag geopend voor diner, reserveren lijkt me wel zo handig.

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

 

Restaurant Florent
Google Maps: Visschersplein 75
3511 LX Utrecht
030 233 3008

www.restaurantflorent.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *