Five Brothers Fat

Afgelopen maandag ontdekte ik toch iets leuks!

Ik ben zo iemand die altijd twijfelt, nooit kan kiezen en het liefste alles wilt. Veel voor weinig en lekker! Dat is mijn motto..  Al mijn wensen werden vervuld bij Five Brothers Fat. Ze hadden dit trouwens beter Two Sisters Fat kunnen noemen want zo voelden wij ons na een paar uur. Als je niet kunt kiezen, dan neem je toch gewoon alles. Nou als je tapas gaat eten is dit nou net de bedoeling.

 


Five Brothers Fat is de eerste Champañaria in Amsterdam en zij hebben een duidelijk concept.. huisgemaakte Spaanse tapas en Spaanse Champagne (oftewel Cava) voor een prikkie.
Een hele fles Cava kost maar €14,50 en de tapas zijn al te bestellen vanaf €3,- per tapa. Dat die fles Cava er makkelijk in ging hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen. Mocht een flesje jullie teveel zijn, een glas Cava kost maar € 2,-.

Binnen in Five Brothers Fat is het gezellig. Ze hebben een leuke bar en er werken leuke en vriendelijke jongens zowel in de keuken als in de bediening. De vriendin met wie ik was en ik hadden trek dus we bestelden lekker een rondje kaart.
We namen Bravas  (aardappeltjes met aioli en Sriracha mayonaise), Manchego, pimientos de Padrón, gebakken spiering, kalfswang met koolrabi en cashew, chorizo worstjes met gerookte tijm en de lekkerste buikspek ooit! Ik meen het serieus, voor dit buikspek gerechtje dat zó zacht en lekker was wil ik elke week wel terug komen.  Heb ik even geluk dat Five Brothers Fat 7 dagen per week geopend is.

Na al deze verwennerij en bedankjes aan de chef hadden wij geen ruimte meer voor een postre dus namelijk wij een liquid dessert: Espresso Martini.
Ook deze was met liefde geshaked en zo lekker. Na al dit geluk, vele bubbels en lekkernijen gingen wij met een volle buik door naar de Chin Chin Club. De Chin Chin Club zit trouwens op loopafstand van Five Brothers Fat, dus als je na het eten nog wat wilt doen kan je hier prima naar toe lopen.

In de Chin Chin was het ook erg leuk, maarja daarover hebben we het vandaag niet…Five Brothers Fat behoort nu wel echt tot een van mijn favoriete eet- en drinkplekken!

Brothers van Five Brothers Fat.. Bedankt en jullie zien mij heel snel weer terug! Adios Amigos!

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

Five Brothers Fat
De Clercqstraat 56, Amsterdam
www.fivebrothersfat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *