Koffieliefde

De mensen die mij kennen weten wel dat ik een echte koffiejunk ben. Zonder mijn dagelijkse shot cafeïne kom ik de dag niet door. Ik ben zelfs bereid om eerder op te staan zodat ik voor mijn werk nog ergens koffie kan drinken.

Er zijn natuurlijk veel verschillende koffiezaken in Amsterdam. Hier is op bijna elke hoek van de straat wel een koffiebar te vinden. Er zijn er echter een paar die er voor mij bovenuit steken. Hieronder mijn favorieten, op willekeurige volgorde uiteraard ;)!

 • Back to Black , Weteringstraat 48
 • Wat ik hier zo leuk vind is dat Back to Black gestart is door twee jonge vrouwen. Met behulp van crowdfunding hebben zij Back to Black opgestart. Dit is voor mij echt een inspiratie voor de toekomst. Ze branden zelf hun eigen bonen en alle lekkere taartjes zijn ook huisgemaakt! Vooral het bananenbrood is hier top, en ook lactosevrij.

  Ik denk dat ik hier al kom sinds de opening. Vanaf het begin voel ik mij hier al thuis. Lekker op zondagmiddag monopoly spelen en koffie drinken. Ook hier branden ze hun eigen koffie. De jongens doen dit met veel passie en liefde voor het vak.

  Caffènation kende ik al uit Antwerpen, en ik was toen ook superblij dat er ook een vestiging in Amsterdam is geopend, en ook nog eens vlakbij mijn huis. De bonen worden regelmatig vers aangeleverd vanuit de branderij in Antwerpen. Bert is de leuke Vlaamse eigenaar van Caffènation Amsterdam die zeker niet te beroerd is om zijn gasten de nieuwe koffiebonen te laten proeven.

  Het oude Ceintuur Theater is omgebouwd tot een hele fijne hotspot. Altijd als ik hier kom waan ik mij weer op Bali. Het is hier groot en altijd bomvol, dus ik ben blij als ik een plekje kan bemachtigen. De koffie is gebrand door White Label, en dus altijd erg lekker.  Mijn lievelingsdrankje hier is de Coconut Coffee, met om de kokosbeleving helemaal rond te krijgen de Kalamansi Coconut Pie.

  Dit is mijn lievelingsplek om onderweg naar werk een koffietje mee te nemen. Ze hebben hier sojamelk van Bonsoy die superlekker is. De Kinkerstraat is een van mijn favoriete straten van de stad, en het bankje voor Lot Sixty One is perfect om even tot jezelf te komen en te genieten van de gezellige drukte in Amsterdam West.

  Monks is van dit rijtje als laatst geopend. In tegenstelling tot wat de naam je laat denken, branden zij hier niet hun eigen koffie, maar hebben zij verschillende koffiebonen van verschillende branderijen. Er liggen verschillende spelletjes klaar om je een middag te vermaken.

  xx Horecameisje

  instagram-horecameisje

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *