Partisan, Amsterdam

Op een zondagavond liepen wij Partisan binnen. We hadden natuurlijk wel gereserveerd, gewoon om zeker te zijn van een tafeltje bij dit pareltje.

Dat Partisan al op mijn to do list stond was jullie misschien niet ontgaan. Dat zij op mijn to do list stonden was maar beter ook, want dit had ik zeker niet willen missen. Toen wij binnenkwamen (een ander horecameisje en ik) voelden wij ons meteen thuis. Het was zondagavond, al donker en het regende buiten, maar hier waren de lichten gedimd, stonden de kaarsjes aan, en was de sfeer huiselijk en fijn. We dronken een lekker glas Cava aan de bar en bekeken alvast rustig de kaart. Wat mij direct opviel toen ik binnenkwam, was dat elk hoekje van het restaurant anders is. Je kan direct bij binnenkomst op een houten bankje zitten met lekkere zachte schapenvachtjes, of je kunt langs de open keuken lopen naar het restaurant gedeelte. Onderweg naar het toilet zag ik dat er ook een hele mooie private dining room was. Hier stond een lange tafel en al wat wijnen klaar. Ik weet nu gelijk waar ik mijn verjaardag ga vieren in mei met al mijn andere horeca, en natuurlijk niet horeca, vrienden, maar dat ter zijde.

Na ons aperitief werden wij door een aardig blond meisje netjes begeleid naar een mooie tafel aan het raam. De fluwelen bankjes en het interieur deden mij een beetje denken aan mijn eigen werk.. ( Bodon, La Grande Brasserie). Niet veel later kwam ik erachter dat beide fijne plekjes gecreëerd zijn door dezelfde architect: ‘Will Erens’.  We bekeken nogmaals de kaart, er staan zoveel lekkere gerechten op en ik kon natuurlijk weer eens niet kiezen. De wijnkaart is heel leuk en sprak mij erg aan. Dit kwam vooral doordat er veelal Vin Naturel wijnen op stonden. *Wat Vin Naturel is vertel ik onder het kopje Wijn. Door mijn besluiteloosheid koos ik er uiteindelijk voor om allemaal verschillende hapjes te nemen. Mijn tafelgenote was iets meer vastberaden en koos voor het voorgerecht van gekonfijte kalfswang met truffeljus, gevolgd door het wildzwijn met pompoen en een wildjus, wat nu ook in het seizoen is. Na al dit heerlijks was zij nog niet uitgegeten en koos zij voor de witte chocolade cheesecake.. ik had ook niet anders verwacht. Ik ben wat minder gestructureerd en koos voor de huisgemaakte paté, gevolgd door een bordje met kokkels en mosselen en daarna een kleine steak tartare. Eigenlijk zat ik na deze drie kleinere gerechtjes nog niet vol, dus als dessert nam ik nog een keer de paté! Ik kies bijna nooit voor een dessert als ik uit eten ga. Een lactosevrij dessert bestaat meestal toch uit sorbet met vers fruit, dus tja, dan maar iets eten wat ik super lekker vind.

Bij al dit lekkere eten dronken wij natuurlijk ook wijn, want je bent een Bourgondiër of niet. We dronken een Toscaanse Sangiovese, die overigens zo natuurlijk mogelijk gemaakt is, en toe dronken we een zoete dessertwijn van de druif Lacrima uit Marche, Italië.

Alles wat ik geproefd had vond ik lekker, de wijnen waren vernieuwend en de mensen die hier werken kunnen je wat vertellen over de producten waar zij mee werken. Het is altijd leuk om ergens te komen waar mensen werken met passie voor het vak. Het is extra leuk als dan ook nog eens alles lekker is, en de sfeer huiselijk en fijn. Ik kom zeker heel gauw terug bij Partisan. Is het niet om te eten dan is het wel voor een goed glas wijn aan de bar!

Bedankt Partisan en alle leuke mensen die daar werken, tot gauw!

xx Horecameisje

Partisan
Admiraal the Ruijterweg 79, Amsterdam
www.cafepartisan.nl

 

 

instagram-horecameisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *