Restaurant MOER, Amsterdam

 

Woow wat was ik onder de indruk zeg!

Eerst een teleurstellend begin bij Bistrot Neuf op de Haarlemmerdijk, waar wij (twee andere horecameisjes en ik) letterlijk de rekening hebben gevraagd en zijn weggegaan nadat wij onze fles wijn net hadden besteld. Daar puur weggejaagd door de ongeïnteresseerde  bediening die ons constant voorbij keek en dingen die wij bestelden vergat, heeft MOER toch nog onze dag weten te redden.

Een van de meiden met wie ik was, is een goede bekende van de Chef van MOER,  Dirk Mooren, en stelde voor om naar dit restaurant te gaan om onze lunch voort te zetten. Het gekke is dat ik elke dag langs Moer fiets, maar er nog nooit wat gegeten heb. Sticky Fingers was ik al wel eens geweest voor een latte, maar dat hadden jullie ook vast wel van mij verwacht.. Restaurant MOER was vroeger een garage, vandaar de naam. Je wordt er ontvangen door een fris team van gepassioneerde mensen die ook mij verbaasden met hun vakkennis. Het was zondagmiddag rond 15:00 uur en de lunch was eigenlijk voorbij, maar wij werden hartelijk welkom geheten en de wijnkaart kwam al gauw op tafel. De wijnkaart is mooi, goede prijzen en leuke wijnen. Wij begonnen met een fles Grüner Veltliner en kozen voor een verrassingsmenu van de chef. Het verse zelfgebakken brood was nog warm en de olijfolie gul. De chef vertelde ons dat de keuken alleen werkt met biologische en het liefst lokale producten. Ook probeert hij zo min mogelijk vlees te gebruiken en als hij ervoor kiest om dit toch te doen, moet dit vlees van goede boerderijen komen.
Het eerste gerechtje dat wij kregen begon gelijk goed! Zalm uit Alaska met watermeloen, chilipeper en sorbet van komkommer met zeekraal. De tweede gang bestond uit verschillende bereidingen van rode biet. Normaal ben ik hier niet zo gek op, maar ik vond het top. Ze hadden speciaal voor mij een schuim gemaakt van soja ( ik ben lactose intolerant) en hier was ik heel blij mee. Wat ik vooral heel goed vond was de bediening. De jongen die ons bediende attendeerde ons op de wijn-spijs, waardoor wij bij dit bietengerecht een heerlijk glas Spätburgunder ( Duitse Pinot Noir) geschonken kregen. Na de biet volgde een gerechtje met Coeur de Boeuf tomaten en daarna heilbotfilet met salsa verde, kazen en tot slot een heerlijk dessert. Ook bij het dessert werden er mooie dessertwijnen geschonken, die wij zelfs konden proeven. Na al dit heerlijke eten, live jazzmuziek op de achtergrond en mooie wijnen was het inmiddels al avond. Bij de koffie werden friandises geserveerd en voor mij hadden ze zelfs vegan bananenbrownies en vegan koekjes gemaakt.

Het is lang geleden dat ik ergens zo lekker gegeten heb en dat de bediening zo goed is. De horeca is naast mijn passie ook mijn vakgebied, hierdoor vallen helaas alle kleine details op. Misschien ben ik ook wel iets te verwend geworden, maar hier wilt iedereen eten! Ik zou dit zeker niet overslaan en ga ook zeker naar Sticky Fingers voor een lekkere koffie met daar iets lekkers bij.

Eet smakelijk..

xx Horecameisje

Restaurant MOER, Amstelveenseweg 7 Amsterdam.

www.restaurantmoer.nl

 

instagram-horecameisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *