Mijn favo lunch spots.

Als je zelf in de horeca werkt, spendeer je de meeste avonduren ook in het  werk. Weekend zit er niet in en feestdagen? Vergeet het maar. Wat ik dus bijna elke dag deed was voor werk leuke dingen doen en de deur uit gaan. Ik houd ervan om ergens te gaan lunchen. Het liefst maak ik er nog brunchen van, dan skip ik mijn ontbijt zodat ik nog meer ergens anders kan eten. Zelf heb ik ook het meeste honger in de ochtend dus dit is zeker voor mij weggelegd.

Dit zijn de plekken waar ik heel graag naartoe ga:

  • Morgan & Mees, Amsterdam

Ik ontdekte dit veel te laat. Morgan & Mees is een hotel op de Tweede Hugo de Grootstraat in Amsterdam waar je naast slapen ook echt lekker kunt eten.  Ik was de eerste keer ook helemaal onder de indruk van het interieur en het servies (de borden en glazen die zij gebruiken). Qua sfeer vond ik het een beetje als bij Rivièra Maison, heel huiselijk en fijn. Ik eet hier altijd het zelfde, namelijk de ‘Morgan’s Eggs’: twee gepocheerde eieren met spinazie en zalm. Het liefst neem ik hier nog hun curly frietjes bij. De koffie vind ik hier ook erg lekker, dus een soja latte toe en mijn dag kan niet meer stuk!

www.morganandmees.com

  • SNCKBR, Amsterdam

Er zijn twee locaties, SNCKBR 1 zit op de Van Woustraat en de tweede op de Kinkerstraat in Amsterdam. Ik ben bij beide locaties geweest, maar ga meestal naar de Kinkerstraat zodat ik deze lunch lekker kan combineren met mijn favoriete koffie van Lot Sixty One! Bij SNCKBR eet je heel verantwoord, voornamelijk vega en ze hebben ook vegan opties. Bijna alles is healthy en heel veel dingen vind ik lekker. Mijn favoriet is echt hun ‘AÇAI BOWL’ met sojamelk, kokos, banaan en granola. Ik vind deze oprecht het lekkerst bij SNCKBR, je krijgt lekker veel en je bowl is goed gevuld. De ‘GOATTEE SNDWCH ‘ met geitenkaas, gekarameliseerde vijg en rucola vind ik ook erg lekker en als dessert de ‘DR.BROWNIE MET KOKOSBLOESEMKARAMELSAUS’, deze is hemels.
Owjaa leuk om te weten.. Op dinsdag is het bij hen ‘Ginsdag’! Alle G&T’s zijn dan maar 5 euries.

www.snckbr.com

  • Lavinia Good Food, Amsterdam

Ook Lavinia Good Food heeft twee locaties. Een zit op de Kerkstraat en de tweede op de Amstelveenseweg. De naam zegt het al ‘Good Food’, al hun gerechten zijn gezond en verantwoord. Lavinia is alleen geopend voor ontbijt en lunch en behoort zeker tot een van mijn favorieten. Ze hebben heel veel alternatieven op melk dus dat is voor mijn intolerantie top. Ik kom hier graag vroeg en begin dan mijn dag met een kokos-latte en een smoothy-bowl met kokosyoghurt, vers fruit en granola. De Chia kokospudding met mango vind ik ook erg lekker, deze is lekker fris en zoet tegelijk. Als ik zin heb in in hartigs neem ik graag een spelt pizzetta met zalm, zeewier en wasabimayonaise. Lavinia heeft ook altijd een lekker saladebuffet, je kunt dan je kommetje vullen met alle dingen die jij zelf lekker vindt. Als je zin heb in een cakeje hebben ze raw en vegan cakejes van SUE in altijd verschillende smaken. *klik op de link om meer te lezen over SUE.

www.laviniagoodfood.nl

  • Tinner, Amsterdam

Tinner was vooral voor mij in de avonduren bekend als Terpentijn. Bij Terpentijn kan je heel lekker eten, ze hebben een gevarieerde kaart met verschillende lekkere hapjes. Denk aan oesters, confit de canard bitterballen, szechuan ribs, burgers en nog veel meer lekkere dingen. Overdag wordt de keuken omgebouwd en heten zij Tinner.  Ik vind de locatie top, lekker op het Rokin, midden in het centrum van Amsterdam. Dus als ik een dagje ga shoppen, ga ik altijd naar Tinner. Ik vind de sfeer vooral ook heel fijn, de jonge dame in de bediening die ik meestal zie als ik er kom is heel gastvrij en vriendelijk. Ik klink misschien een beetje eentonig maar ook hier neem ik altijd een açai bowl met granola en vers fruit maaaaar daarnaast altijd truffle fries! Klinkt een beetje vreemd, maar ik vind het top, zoet en hartig naast elkaar en lekker door elkaar eten. Ze hebben heel veel andere lekkere lunch gerechten; gepocheerde eieren, burgers, french toast, kortom, van alles wel wat.

www.terpen-tijn.nl

  •  The Lobby, Amsterdam.

The Lobby is een restaurant in het V hotel. Restaurant 1 zit op de Nes en 2 waar ik het liefst kom is op de Fizeaustraat in Oost. De laatste keer dat ik hier gegeten heb was met mijn verjaardag in mei en het is altijd serieus een cadeautje aan mezelf. Als je het V hotel binnenkomt word je betoverd door de ambiance, interieur en gelijk fijne sfeer. Bediening is heel scherp en met kennis, met een goede sommelier (Midas van der Meiden) die je graag mooie wijnen laat proeven en hier veel over weet te vertellen. In mei was het heerlijk weer en we zaten heerlijk in de zon op hun terras. De lunchkaart is uitgebreid. Je kan à la carte gerechten bestellen of een menu nemen, maar als je iets minder uitgebreid wilt eten zijn er broodjes, salades en verschillende Flammkuchen. In mei had ik een broodje Foie Gras, het is natuurlijk hééél zielig en veel restaurateurs kiezen ervoor dit niet te serveren, maar dit is voor mij echt een guilty pleasure. Mooi glas Madeira of Muscat erbij en mijn dag kan niet meer stuk.

www.thelobbyfizeaustraat.nl

Veel lunchplezier!!  xx Horecameisje

 





 

xx Horecameisje

instagram-horecameisje