Lekker Frans midden in de Pijp

Auberge Jean & Marie, wat stonden zij allang op mijn to do list zeg.

Midden in de Pijp op de Albert Cuypstraat vind je dit Franse restaurant. Ik was hier wel eens eerder geweest voor een wijnproeverij en toen was ik al onder de indruk van het restaurant en de bijbehorende wijnkamer.  De naam Auberge staat voor herberg. Een herberg is een plek waar je lekker kunt eten voor een vriendelijke prijs en waar het voelt als thuiskomen. Dit hebben de eigenaren Jan (Jean) en Marije (Marie) zeker weten te realiseren.

Als je binnenkomt is het precies wat je verwacht van een Frans restaurant. Wit linnen op tafel, keurig gevouwen servet op tafel, goed ingedekt met mooie wijnglazen en een side plate voor je broodje dat vers uit de oven komt. Een grote bar in het midden waar je niet omheen kunt, een open keuken waar je de koks druk bezig ziet met hun MEP (mise en place) en natuurlijk het koken zelf. En niet te vergeten achterin de zaak hun compleet geklimatiseerde wijnkamer met de mooiste voornamelijk Europese wijnen. Er zijn verschillende wijnen per glas te bestellen en er lopen genoeg mensen rond met wijnkennis die jou absoluut kunnen adviseren.

De menukaart van Auberge is ook precies wat je kunt verwachten en ook precies waar je zin in hebt als je Frans wilt eten. Een klassieke ‘Soupe à l’oignon, gratinée au Gruyère’, heerlijke uiensoep gegratineerd met Gruyère. Gegratineerde slakjes, gebakken eendenborstfilet, steak tartare van bavette met ganzenlever, kaviaar, oesters, piepkuiken.. zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hoe erg mensen dit ook gaan vinden, als er ergens gebakken ganzenlever op de kaart staat dan moet ik dit nemen dus deed ik dit ook. Jan was een aantal weken gelelden bij mijn werk komen eten en zei dat als ik kwam en van tevoren zou bellen, hij kalfszwezerik voor mij zou bestellen. Zijn woord kwam hij na dus dit bestelde ik natuurlijk ook. De vriendin met wie ik was koos voor een vegetarisch gerecht wat ook erg op smaak was. We kozen ervoor om alleen een aperitief de drinken want het was immers zondagmiddag, maar onze gastvrouw schonk zomaar wat in. Ze vond dat de wijn die wij kregen (een blend was van Viognier, Roussanne en Marsanne, dé drie Cotes du Rhone druiven) heel lekker was met de zwezerik en daar was niets van gelogen. Ik vond dit zo gastvrij en meedenkend van onze gastvrouw. Zo hoort service te zijn en dit bekwaamt vakmanschap en interesse in de gast. Constant werd ons karafje water bijgevuld en we kregen telkens nieuw vers brood op tafel. Als je als horecamedewerker zo omgaat met jouw gasten, zorg je ervoor dat je gasten zich thuis voelen en daar wil je weer terug komen.

De hele lunch was goed verzorgd, het was niet zo heel druk maar niet minder gezellig. We sloten de middag af met de lekkerste pure chocolademousse ooit en onze zondag kon niet meer stuk.

Ik kom hier heel graag terug. Auberge bedankt voor het lekkere eten en de fijne middag. Extra bedankt voor onze lieve tafeldame waarvan ik de naam niet weet.

À la prochaine!!

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

Auberge Jean & Marie
Albert Cuypstraat 58-60
www.aubergeamsterdam.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *