Voel je thuis bij Vanaut

Zelf woon ik in Amsterdam Nieuw-West. Naar  mijn mening een van de leukste buurten van Amsterdam. Ondanks het slechte imago is dit een super opkomende wijk en komen er steeds meer leukere tentjes bij. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over Eten bij Mama. Ben je daar nog niet geweest? Dan moet je dat zeker doen.

Maar dat even terzijde, vanaf mijn huis fiets ik binnen 10 minuten naar de Kinkerstraat. Ik was onderweg naar Lot Sixty One om koffie te halen maar zag ineens een leuk nieuw winkeltje op de Postjesweg: Vanaut.  Ik liep Vanaut binnen en werd meteen vriendelijk gegroet door een aardige man. Deze meneer bleek uiteindelijk de eigenaar te zijn en hij begon al snel te vertellen over het concept. Samen met zijn vrouw runt hij de zaak. Zijn vrouw doet de inkopen voor de winkel. Vanaut is eigenlijk een soort conceptstore. Ze verkopen super leuke spullen voor in huis, servies, koffiespulletjes, sieraden en ook kleding. Je ziet dat zijn vrouw een beetje mijn smaak heeft want ik vond echt bijna alles leuk.

Ik liep verder de winkel in en zag meteen de koffiemachine staan. Kijk now we’re talking! Nog een koffiezaak bij mij in de buurt. Bij Vanaut kan je heel fijn zitten. Ze hebben een leuke Ibiza-achtige zithoek en een leuke binnentuin met zon! Ook kan je er werken, er is een grote studeertafel waar je lekker met je laptop of een boek kunt gaan zitten.

Naast koffie serveren ze ook genoeg te eten. Ze hebben hele lekkere huisgemaakte taartjes, broodjes die heel goed geprijsd zijn en ze hebben zelfs (mijn lievelings) acai bowls.  200 meter verderop bij SNCKBR betaal ik hier €10 voor, maar bij de lieve mensen van Vanaut maar €5. Sorry maar ik blijf toch een halve Nederlander, dus mijn keuze is al snel gemaakt.

Ik kan niet wachten totdat het wat warmer wordt buiten, dan kunnen jullie mij heel vaak vinden in de tuin van Vanaut.

P.s. Elke woensdag is er bij Vanaut een yogales om 10 uur in de ochtend. Deze les kost maar €10 en je krijgt er zelfs een acai bowl bij.

Nou lieve mensen, mochten jullie nog tips voor mij hebben, mail me dan:
Sabrina@horecameisje.nl

Heel veel plezier in de Westside!

xx Horecameisje (Volg me op instagram voor meer leuke plekjes en tips)

instagram-horecameisje

Vanaut
Postjesweg 55, Amsterdam
www.vanaut.nl