Ramen voor de dame

 

Ramen, eerlijk gezegd was gisteren de eerste keer dat ik dit gegeten heb. Mijn vriend dringt al maanden aan om ramen te gaan eten ergens, maar mij trok het persoonlijk niet zo. Ik had al eens eerder Vietnamese pho gegeten, waar ik niet zo kapot van was. In mijn idee was ramen een beetje hetzelfde, maar eigenlijk is het helemaal niet te vergelijken. Vattenramen op de Kerkstraat in Amsterdam liet mij zien hoe lekker ramen eigenlijk is.

Ramen is een Japans noedelgerecht op basis van bouillon. Hier worden verschillende soorten toppings (zoals groente, vlees of vis) aan toegevoegd. De eigenaar van Vattenramen is de Japanse Michelin chef Hideto Kawahara. Hij heeft ramenrestaurants gehad in New York, Hong Kong en Taiwan. De vestiging in New York is bekroond tot beste ramen van Manhattan.

Tijd om zijn ramen een keer te testen dus. Op maandagmiddag kwam ik bij Vattenramen. Bij binnenkomst zag het er simpel en minimalistisch uit, ik wist nog niet wat ik kon verwachten. Wel kwam de geur van verse gyoza mij uit de keuken tegemoet. Ik kreeg hier gelijk honger van. Door het koude weer en de sneeuw had ik wel trek in een warme noedelsoep.

We begonnen met edamame bonen en crispy fried chicken. Deze waren heel lekker en krokant. Daarna nam ik de special ramen met eend en shiitake. Mijn tafelgenote nam de spicy ramen met kip. We waren allebei erg blij met onze keus. De noedels waren op basis van ei en worden speciaal vers voor hen gemaakt door een Japanse producent. De gerechten waren echt hartverwarmend.

Ik vroeg mij tijdens het eten af waar de naam Vattenramen vandaan komt. Vatten komt van het Japanse woord batten, wat als vatten wordt uitgesproken. Dit betekent kruis. Ze hebben voor deze naam gekozen als verwijzing naar de drie kruisen van Amsterdam. In de kom waar de ramen in geserveerd werd, zie je deze kruisen ook terug.

Als afsluiting van de lunch kregen we een glaasje Sake, Japanse rijstwijn. Deze was lekker warm. Wat mij nog het meest is bijgebleven is het toiletbezoek. De toiletbril is namelijk elektronisch verwarmd! Hoe comfortabel kan je het je gasten maken? Jammer dat de ramen niet op het toilet geserveerd kon worden, anders was ik lekker daar blijven zitten. 

Bedankt Vattenramen voor de lekkere lunch! Voor iedereen die ook zin heeft gekregen in lekkere ramen, naast hun locatie op de Kerkstraat zit er ook een tweede locatie aan te komen. Deze opent binnenkort op de Zeedijk.

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

Vattenramen
Kerkstraat 148, Amsterdam
www.vattenramen.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *