Klein pareltje in Haarlem

Als ik een dag niks te doen heb, vind ik het altijd leuk om naar Haarlem te gaan. Waarom? Het is een stuk rustiger dan Amsterdam, dus je kan veel beter shoppen. Ook zijn er leuke hotspots om naartoe te gaan, bijvoorbeeld Native en ByLima. Zo ontdekte ik ook Kadetje van Edje. Verstopt in een steegje zit dit op de Lange Veerstraat in Haarlem. Ik liep er toevallig tegenaan en ben heel blij dat ik er naar binnen ben gegaan.

Kadetje van Edje is opgericht door Charlotte Verburg. De zaak is genoemd naar haar moeder Edje, met wie zij samen de broodjeszaak runt. Alles is biologisch en huisgemaakt. In de kleine keuken achterin de zaak bereiden ze zelf tartaartjes, filet americain en nog meer lekkers. Moeders maakt thuis de gehaktballen en andere dingen die niet in de kleine keuken bereid kunnen worden.

Wat ik zo leuk vond aan Kadetje van Edje is dat het niet alleen heel lekker is, maar ook super betaalbaar. Je kunt kiezen uit verschillende soorten broodjes, zoals spelt, meergranen en zelfs glutenvrij brood. Of natuurlijk een lekker kadetje. Alle broodjes kosten minder dan vijf euro. Daarnaast hebben ze ook lekkere koffie met verschillende alternatieven voor melk (zoals kokos- of sojamelk). Voor bij de koffie hebben ze ook verschillende zoete dingen, waarvan er ook een aantal vegan zijn.

Zelf at ik een gigabol met huisgemaakte filet americain en truffelmayonaise, het was superlekker en als ik weer in Haarlem ben kom ik graag terug!

Bedankt Kadetje van Edje!

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

Kadetje van Edje
Lange Veerstraat 21, Haarlem
https://www.kadetjevanedje.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *