Hier worden alle meisjes blij van!- Jansz

Hier worden alle meisjes, horecameisjes en misschien ook wel jongens gewoon heel blij van! Restaurant Jansz in het Pulitzer Hotel midden in Amsterdam.

 

Op de Reestraat, een van de altijd gezellige 9 Straatjes in Amsterdam, kunnen jullie deze fijne hospot vinden. Alleen al van het interieur en hun huisstijl word ik zelf heeeeel blij! Als je Jansz binnenkomt word je meteen ontvangen  door de de lieve hostessen in hun veel te mooie ‘La Dress’ (waar ik jaloers op ben) jurkjes. Ik hoefde de naam van mijn reservering niet eens te noemen of mijn jas werd al gehangen bij de jassen van mijn tafeldames die al binnen op mij zaten te wachten.

Samen met 2 collega-vriendinnen besloten wij er even een zondagmiddag tussenuit te gaan. Omdat wij minimaal 40 uur per week de jassen aannemen van andere gasten, de ene na de andere fles Champagne openen en rijkelijk inschenken voor hen, vonden wij het tijd om onszelf even lekker in de watten te laten leggen. Dat dit bij Jansz kan werd al snel duidelijk. We begonnen onze middag met een glas Cava. Mensen die Cava bestellen vinden eigenlijk een glas Champagne te duur net als wij.. maarja je moet je foodcosts toch ergens compenseren.

Wat mij meteen opviel was het leuke frisse en verzorgde team dat in het restaurant stond. Iedereen zag er keurig netjes uit en was super gastvrij en gemotiveerd. Een mooie open keuken, mooie plekjes aan de bar en  gewoon hele fijne marmeren tafeltjes met roze servetten waar elke vrouw gewoon aan wilt zitten. Ik denk dat alleen voor de sfeer de meeste mensen hier al gewoon naartoe zouden gaan. Als ik zelf een eigen restaurant had, is dit zeker hoe ik het ook zou willen.

Naast dat het er allemaal gewoon heel leuk en schattig uitzag, mocht het eten natuurlijk ook wel smaken. De kaart van Jansz is leuk, niet heel groot maar precies voor ieder wat wils.  https://www.janszamsterdam.com/nl/lunch/ 

Een 2 gangen lunch inclusief koffie of thee kost  €35 en je mag dan ook nog zelf kiezen van de kaart. Zelf besloot ik om voor lekker klassiek te gaan.
Ik  begon met de steak tartaar met kwartelei en als ”hoofdgerecht” de Caesar salade met lekkere knapperige frietjes. Dit was erg lekker, maar ik moet zeggen dat ik ook aardig jaloers was op de pasta met truffel en het bloemkool gerechtje van mijn vriendinnen. Jansz heeft lekkere wijnen, alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik de keuze van de open wijnen per glas heel weinig vond en te uiteenlopend in prijs, maar goed, niet alles kan perfect zijn.

De hele lunch was tot in de puntjes heel goed verzorgd en dat was fijn. Het was echt een beleving om hier te zijn. Vanaf de ontvangst tot aan het kopje koffie toe. Als je na het diner nog niet klaar bent met tafelen, kun je ook naar de lobby van het Pulitzer hotel lopen want daar zit PAUSE. Hier hebben ze super lekkere en huisgemaakte friandises en kleine hapjes. Wat helemaal bijzonder is hier is hun binnentuin. In de zomer zit je hier perfect en voelt het net alsof je in het buitenland zit. Ik kan nu al niet wachten totdat de zon weer gaat schijnen en ik mijn koffietje na een drukke werkweek hier mag gaan drinken.

Ik denk dat ik voor mezelf en de tafeldames mag spreken en kan zeggen dat wij bij Jansz een super fijne middag gehad hebben. Ik kom zeker snel terug, niet alleen voor Jansz, maar ook omdat ik de Salade Rich met eendenlever, kreeft en zwezerik zeker wil proberen. Jemig eendenlever als ik er aan denk loopt het water al in mijn mond. Foie gras man wat vind ik dat lekker zeg, vooral… met een glas PX.

Krijgen jullie nu ook trek? Dat snap ik! Trek je stoute schoenen maar vast uit de kast en fiets naar de Reestraat.

Veel eetplezier!

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

Jansz
Reestraat 8
www.janszamsterdam.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *