Aan het einde van de maand

We kennen het allemaal. Salaris is gestort en je geniet ervan. De eerste 2 weken geniet ik met volle teugen en gedraag ik me als een koningin. Aan het einde van de maand heb ik het natuurlijk niet meer zo breed. Mijn hobby is eten en drinken en ik eet dan ook nauwelijks thuis, dus zelfs als mijn portemonnee halfleeg is, vind ik wel plekken om te lekker te eten.

Ik ontdekte dit restaurantje eigenlijk bij toeval, omdat het letterlijk achter mijn huis zit in Nieuw-West. Eten bij Mama is letterlijk alsof je bij je moeder eet. Heerlijke gerechten en pure ingrediënten voor een eerlijke prijs. Je kunt je eigen salade samenstellen voor ongeveer 7 euro, ze maken verse pizza´s, burgers en elke dag wisselende daghappen voor 9 euro. Met de lunch kan je een eigen sandwich samenstellen voor nog geen 5 euro. Alles is huisgemaakt en lekker. Wat ik fijn vind is dat je bij veel dingen je eigen ingrediënten kan kiezen. Ik weet zelf altijd precies hoe ik iets lekker vind en precies zo kan ik dit dan bestellen. Mijn favoriet: flatbread met hummus, avocado en zalm. In de avond een lekkere huisgemaakte burger met zoete aardappelfriet en natuurlijk huisgemaakte truffelmayonaise.

Eten bij Mama, August Allebeplein 72, Amsterdam

Deze kleine traiteur zit midden in de pijp verstopt tussen de café’s en barretjes. Je moet echt weten dat dit er zit want het valt niet heel erg op. Fresh Food Lovers heeft verschillende dagverse maaltijden die allemaal huisgemaakt zijn. Je kiest je hoofdingrediënt: vis, vlees of iets vegetarisch. Daarnaast is er pasta, rijst en bijvoorbeeld aardappelen en dan mag je er nog verschillende groenten bij kiezen. Ik was hier met een vriendin eten die veganistisch is en ook voor haar was er genoeg te eten. Als desserts zijn er verschillende taartjes en ook vegan cakejes. Bij Fresh Food Lovers kun je ook je maaltijden meenemen. Als je geen zin hebt om te koken, heb je een lekkere en voedzame maaltijd voor nog geen 10 euro. Ik zou ook zeker de ‘Vegan double chocolate muffin’ nemen!

Fresh Food Lovers, Van der Helststraat 47, Amsterdam

Ik ben denk ik echt verslaafd aan Wilde Westen en hun ‘Gierige Maandag’!  Elke maandag is er bij Wilde Westen, dat achter het Bos en Lommerplein zit, Gierige Maandag. Wat er zo gierig aan is? Alle pizza’s zijn 9 euro en daarom zitten zij bijna elke maandag lekker vol. Dit zegt denk ik meer over de gierigheid van de gasten dan die van hen. Als je Wilde Westen binnenkomt krijg je al honger door de geur van hun steenoven. Je kan er lekker borrelen, in de zomer op het terras zitten, maar natuurlijk vooral lekker eten. Ik kom hier echt speciaal voor de pizza’s en, hoe gierig jullie mij ook vinden, het liefst op maandag dan natuurlijk. Wat voor mij persoonlijk hier zo top is, is dat zij vegan kaas hebben! Voor alle veganisten is het natuurlijk een feest dat je een vegan pizza kunt eten voor 9 euro. Voor mij is dit een feest omdat ik dan eindelijk weer de sensatie van gesmolten kaas nagebootst krijg en dus met volle teugen kan genieten zonder buikpijn. De eigenaar kwam een keer naar me toe en vertelde dat hij zelf ook maar eens een pizza tonijn met vegan kaas genomen had omdat hij wel benieuwd was of dit echt zo lekker is. In de afgelopen maanden heb ik al een Gierige Maandag fanclub opgericht en kunnen jullie mij dus vele maandagen met wat vrienden vinden bij Wilde Westen. Als je helemaal niet van pizza houdt, zijn er ook andere lekkere dingen op de kaart.. alleen niet op maandag, op maandag is het Gierige Maandag!

Wilde Westen, Bos en Lommerplantsoen 1, Amsterdam

Bar Kauffmann, Amsterdam

Voordat ik hier een keer was weze eten was ik erg pessimistisch. Ik vond 10 euro voor een pita falafel een beetje overdreven. Ik zei tegen mijn vriendin dat ik liever naar de hummuskraam op de Ten Katemarkt zou gaan en daar dan een pita falafel zou halen voor 4 euro. (deze is trouwens ook echt heeeeel erg lekker).  Na mijn eerste bezoekje bij Bar Kauffman nam ik al mijn woorden terug. Dit was zeker de beste pita falafel ooit!! Bar Kauffmann is een klein zaakje en zit altijd ramvol. Ze hebben niets anders dan falafel op een broodje of in een salade, maar dan net iets anders. Ik nam een pita falafel met feta, olijven, groenten en hun super lekkere huisgemaakte knoflooksaus. Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een pita falafel met mango of Merguez worstjes. Naast mijn broodje een bordje huisgemaakte zoete aardappelfriet en een speciaalbiertje erbij of een glas rode wijn voor nog geen 4 euro. Voor nog geen 19 euro per persoon heb je hier echt ruim gegeten en kan je rollend naar huis. De falafel bij Bar Kauffman is huisgemaakt en de heerlijke knapperige pita’s laten zij elders dagelijks vers maken en zijn ook super lekker.

Bar Kauffman, Reinier Claeszenstraat 4B H, Amsterdam

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Ook al zit je natuurlijk niet krap bij kas, zijn dit zeker hele leuke plekken om naar toe te gaan..

Veel plezier en eetsmakelijk!

xx Horecameisje

 

 

 

instagram-horecameisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *