Wat te doen in Valencia

Nu al een stad naar mijn hart, Valencia wat heb ik hier genoten zeg. Zoveel pracht en praal en man wat heb ik hier lekker gegeten!

Mijn trouwe volgers hebben misschien al wel gezien dat ik 3 weken geleden een paar dagen met een vriendin in Valencia was. Ik wilde er graag even tussenuit voor een leuke stedentrip en kreeg van vele de tip om naar Valencia te gaan. Dit is zeker geen slechte keuze geweest. Wat heb ik hier genoten en wat is het er mooi. De straten, gebouwen en de vele palmbomen, ik voelde me hier helemaal in mijn nopjes.

Er is in Valencia zoveel te beleven en te doen, vooral heb ik natuurlijk veel gegeten. Tja je bent een foodblogger of je bent het niet. Eten en drinken in Valencia is heel erg betaalbaar. je kunt uitgebreid dineren voor een prikkie. Ook merk je dat hospitality voor vele nog hoog aangeschreven staat. Overal waar ik gegeten heb ben ik super goed bediend. Je wordt overal echt in de watten gelegd, dit is iets wat ik heel erg kan waarderen.

Als je net zo’n eetverslaafde bent als ik, ben je in deze stad zeker aan het goede adres. Ik heb een klein maar zeker fijn lijstje gemaakt van de dingen waarvan ik denk dat jullie niet mogen missen.

1. Ciudad de las Artes y Las Ciencias

Ook wel de stad van de kunst en de wetenschap genoemd, wij keken met ons hotel ( Hotel Primus geboekt via TUI) uit op deze fenomenale gebouwen. Helaas was het museum en het bekende L’Umbracle precies gesloten toen wij er waren dus konden wij het alleen van buiten bezichtigen. Alles hier is mooi en zeker een bezoekje waard.

 

  Ciudad-Valencia-City L'umbracle-Valencia-city

2.  Winkelen

Zowel in het historische centrum als in het ”nieuwe” centrum kun je zo goed winkelen en is er zoveel te zien en te doen. Het is zeker een goed idee om een fiets te huren, wij waren hier alleen te lui voor en namen telkens de bus. De bussen brengen je overal naar toe voor 1,50 per rit. Zorg er wel voor dat je kleingeld meeneemt want wisselen kunnen zij niet.

Ook spreekt men in Valencia opvallend weinig Engels dus hopelijk spreek je een beetje Spaans. ‘Dos copas de Sangria por favor’ (twee glazen Sangria alstublieft) kunnen jullie vast wel onthouden.

In het centrum vind je de bekende winkels zoals: Mango, Zara, Stradavarius etc  alleen zijn deze hier iets goedkoper. Ook zijn er veel leuke boetiekjes en is alleen rondlopen in het centrum al super mooi. Je vindt hier vele mooie pleintjes, veel leuke eetspots en de sfeer is gewoon geweldig. Ook is er een luxer gedeelte soort grote PC Hooftstraat met de luxere merken, neem dus een goed gevulde portemonnee mee.

Valencia-streets-hotpots Valencia-streets-hotpots

3. Dulce de Leche Café

Vanuit de bus spotte ik al dit café en hier zijn wij dus naartoe gegaan. Dat ze in Valencia zoetekauwen zijn viel mij meteen op. Overal vind je bakkers met de lekkerste taartjes, cakejes en broodjes, Dulce de Leche Café is wel echt next  level.

Als je binnenkomt kan je bijna niet om de vitrine vol zoete lekkernijen heen. Alle taartjes, broodjes naja eigenlijk gewoon alles zag er te mooi uit om op te eten. Ook hebben zij hier veel vegan opties, denk aan vegan taartjes, croissantjes, broodjes én goede koffie!

Er gaat bij mij geen dag voorbij dat ik niet ergens koffie ga drinken, bij DDL ( check hun insta @dulcedelecheboutique_)  hier hebben zij zelfs havermelk van Oatly, tja dan ben ik sowieso al meteen fan.

Dulche-de-leche-Valencia  Dulche-de-leche-Valencia

4. Cappuccino grand café

Cappuccino vind je maar in enkele grote steden namelijk: Ibiza, Mallorca Madrid, Marbella, Jeddah, Gstaad en dus ook in Valencia vind je een locatie van deze bekende koffiespot.  Als je dus ook in Valencia bent is dit zeker een bezoekje waard.

Cappuccino staat natuurlijk bekend om hun koffie, je vindt hen middenin het centrum. Zoek lekker een plekje op hun terras en geniet van het mooie uitzicht. Deze locatie deed me een beetje denken aan Disney, super poppige, klassieke inrichting.

Cappuccino-cafe-coffee

5. Marina Beach Club

ja ook ik Valencia kun je naar het strand, als je hier dan naartoe gaat, sla dan Marina Beach Club niet over.

Hier deed het me een beetje denken aan Nikki Beach Club wat jullie wellicht ook wel kennen. Als je hier binnenkomt, waan je jezelf in een oase van luxe. Hier eten is zeker betaalbaar en de prijzen vielen ons heel erg mee.

Hier at ik echt de lekkerste Foie Gras ooit, deze was gecarameliseerd en zat er een crumble bij wat leek op muesli en vijgen. Mijn tafelgenote nam een tartaar van zalm en avocado, ook deze was te mooi om op te eten. Hier namen wij nog kreeften-kroketten bij, twee glazen rosé, brood en  wat water. Dit alles voor nog geen 50 euro.

Als je klaar bent met eten verplaatst jezelf dan naar het lounge gedeelte,  ik raad je wel aan om te reserveren, dit hadden wij niet gedaan en waren er geen ligbedden meer vrij.

Marina-beach-club-valencia Marina-beach-club-valencia  Marina-beach-club-valencia

6. Lateral 

Hier hebben wij twee keer gegeten omdat het hier gewoon zo lekker en mooi is.

De hele inrichting is super fleek, bediening super goed en het eten zo lekker.  Zij hebben hier een grote kaart met allemaal lekkere en bijzondere tapa’s. Ook kun je hier lekkere cocktails drinken. De tartaar van zalm en avocado is goddelijk (deze hebben we maar 3 keer besteld), calamaris super vers, brood met aioli mega lekker en ook de salade geitenkaas is echt een aanrader.

Ik voelde me hier helemaal thuis en ik kan dit restaurant zeker aan iedereen aanraden.

Lateral-restaurant-valencia Lateral-restaurant-valencia

Ik ga zeker nog een keer terug naar Valencia, ik was hier maar 4 dagen, dit was op zich wel lang genoeg maar ik vind het hier zo leuk en fijn dat ik snel weer terug ga. Al is het alleen maar om Paella te eten, dit heb ik namelijk helemaal niet gedaan en daar heb ik nu natuurlijk super veel spijt van. Ook liepen wij langs een super mooi restaurant wat toen helaas helemaal vol geboekt was, Llisa Negra. Jemig ik heb zelden zo’n mooi restaurant gezien! Ook dit is een goede reden om terug te gaan natuurlijk. #instagoals#foodporn

Ik weet zeker dat er nog heel veel leuke hotspots zijn waar ik nog niet geweest ben, laat me dit dan ook zeker weten.

Hopelijk vonden jullie mijn tips leuk.

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

 

Valencia-citytrip-foodtrip

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *