Yummy Hummus

Oh wat houd ik toch van hummus.  Zo lekker, redelijk gezond, lekker smeuïg, vega, heerlijk als snackje of voor de lunch.

Wat opvalt is dat er steeds meer vegan of vegetarische restaurants bijkomen, vooral in Amsterdam.  Men gaat steeds bewuster eten, het lijkt wel bijna een trend en de horeca gaat natuurlijk met deze trend mee. Ook zelf probeer ik niet al te veel vlees te eten. Hummus kent vele stijlen en smaken. Dit kikkererwten smeersel lust bijna iedereen.

Afgelopen weekend werd ik uitgenodigd bij Yummy Hummus op de Kinkerstraat in Amsterdam-West. Wat leuk dacht ik, weer een nieuw hummustentje vlakbij mijn huis. Yummy Hummus is natuurlijk niet de eerste plek waar je lekker hummus kunt eten. Bij d&a hummus bistro ben ik al een aantal keer geweest. Dan heb je nog Sir Hummus en natuurlijk de bekende hummuskraam op de Ten Katemarkt waar je de allerlekkerste mangohummus kan bestellen of een top falafel rol voor een paar euro.

Yummy Hummus is een maand geleden open gegaan. Het ziet er binnen super mooi en schoon uit. Wat hen onderscheidt met andere vergelijkbare concepten is dat zij zich vooral richten op ze zogeheten hummusbowls. Je krijgt een bowl met verse natuurlijk huisgemaakte hummus. Je kiest je maat en daarna kan je zelf allemaal lekkere toppings kiezen. Alles wordt voor je neus gemaakt. De pita’s zijn vers en lekker en de hummus super zacht en smeuïg.

Wat ik erg leuk vond om te ervaren waren de gepassioneerde ondernemers die het concept bedacht hadden. Twee jonge jongens van ongeveer mijn leeftijd die precies konden vertellen wat zij deden, hoe zij dit doen en waarom zij het zo doen. Wat de jonge heren erg belangrijk vinden is kwaliteit en versheid. Yummy Hummus is bedoeld voor take away maar je kan er ook zeker zitten en lekker je hummusbowl opeten. Daarbij maken zij zelf ook 2 frisdranken. Huisgemaakte ice tea en huisgemaakte limonade van limoen en munt. Geen ongezonde cola en dergelijke, zeiden ze. Verse groentechips verkopen ze ook. Gewoon lekker als tussendoortje of om in je hummus te dippen.

Ben je niet in de buurt maar heb je wel zin in een voedzame verse maaltijd? Geen probleem, Yummy Hummus is via verschillende bezorgsites te bestellen.

Ik ben heel erg blij dat Yummy Hummus erbij gekomen is en helemaal dat zij in mijn lievelingsstraat zitten van Amsterdam. Nu weet ik waar ik de volgende keer mijn lunch ga halen voordat ik mijn koffietje haal bij Lot Sixty One.

Yummy Hummus tot gauw!

xx Horecameisje

Yummy Hummus
Kinkerstraat 142, Amsterdam

instagram-horecameisje

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *