Toujours in Haarlem

Dat Haarlem een leuke stad is, weten wij natuurlijk allemaal. Even lekker de Amsterdamse drukte ontwijken en een andere stad verkennen is natuurlijk altijd leuk.

Naast dat je in Haarlem super fijn kunt winkelen is het voor de horecaliefhebber ook een VALHALLA aan fijne spots en hippe eettentjes.

Zo ontdekte ik dus ook de Urban Frenchy Bistro Toujours.  Midden in het bruisende centrum van Haarlem, op de oude groenmarkt kun je hen vinden. Als je wat bekender in Haarlem bent,  het zit in het pand waar vroeger ‘Koetjes en Kalfjes’ zat. De eigenaren van Toujours hebben een heel goed concept weten neer te zetten. Toujours is in mijn ogen een ware hotspot! 

Wat maakt iets in mijn ogen nou een hotspot… Nou wat ik zelf altijd leuk vind, is een mooie ”Instaproof” interieur met goede hoekjes, opvallende details waar je de leukste foto’s kunt maken.  Dat laatste kan hier zeker.
Als dit nou ook nog eens gepaard gaat met lekker eten, goede wijnen, lekkere cocktails ėn goede bediening. Dan ben ik al snel een vaste gast.

Zelf ben ik nu twee keer wezen eten bij Toujours,  totaal niet gesponsord #nospon natuurlijk maar gewoon zin in een leuke avond. Wat mij de eerste keer meteen opviel en is bijgebleven, is de correcte en zeer geïnteresseerde bediening. ‘Kan ik uw jas aannemen?’ is al een vraag die ik lang niet meer gehoord heb in een gemiddeld restaurant in Amsterdam. ‘Loopt u maar mee, ik heb een leuke tafel voor jullie gereserveerd’. -Idem. De zaak is totaal niet stijf of ouwbollig, er werken jonge mensen net als jij en ik, de sfeer is goed en je ziet dat de mensen die er werken weten wat zij doen.

Eenmaal aan tafel werd er meteen gevraagd of wij een karafje water op tafel wilden en er werd vers brood met dips neergezet. Helemaal niet upsellen, nee gewoon puur goede service. De menukaart is ruim en veelzijdig. Lekker Frans georiënteerd, ik houd er van. Steak met friet, rundercarpaccio, oesters, gamba’s, kreeft, zeebaars noem het maar op. Goede en ook niet onbelangrijk betaalbare wijnen per glas. Mocht je twijfelen, vraag het dan aan de bediening, zij trekken wat flesjes voor je open!  Lekker kaasplankje als dessert, niets is te gek.  Ik zou er wel dagelijks heen kunnen, naar Toujours natuurlijk.(flauwe woordgrap)

Waar ik gisteren ook per ongeluk achterkwam, elke laatste zondag van de maand hebben zij een speciaal event:’The Oesters Experience’. Eet een oester voor 1 euro per stuk, deze wordt vers en aan tafel open gemaakt.
Kijk op hun website voor meer informatie!

Veel plezier en laat me vooral weten wat je van Toujours, maar ook van dit artikel vindt!

xx Horecameisje

instagram-horecameisje

 

Toujours
www.restauranttoujours.nl
Oude Groenmarkt 10-12
Haarlem

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *